maanantai 8. elokuuta 2016

Tekstikatkelma

Haaste maanantaille 8.8.2016 on tekstikatkelma:

"Miksi muuten kaikkein merkittävimpien kirjailijoiden ja muiden taiteilijoiden joukossa on niin paljon outoa ja poikkeavaa väkeä, orpoja tai muuten vain hylättyjä, homoja, juoppoja, narkkareita, kuuden ällän ylioppilaita, jakomielisiä, fanaatikkoja, suuruudenhulluja, narsisteja?"

(Lähde: Claes Andersson, Luova mieli, sivu 114)

7 kommenttia:

 1. Noniin, en jaksa postata blogiini, koska kahvihammasta kolottaa.;) Teksti on silti täysin fiktiota.


  Tunnustan: olen narkkariksi ryhtynyt kuuden ällän ylioppilas, ja kirjoitan. Koska olen juonut aivoni pilalle, valitettavasti suuruudenhulluudessani keksin aina olevani parempi kuin toiset, vaikkei se pidä paikkaansa. Tekstini ovat oikeasti aika huonoja. Eivät silti niin huonoja, että kelpaisivat maailman huonoimmiksi, mikä on harmi, koska jos en voi olla paras, voisin ainakin olla huonoin. Eikä tästä edes tule mitään runollista. Voisin kirjoittaa siitä, että kävin juuri vessassa, söin lounasta ja sitten join kahvia. Olen nimittäin huumevieroituksessa, käyn AA:ssa ja olen oikeastaan kirjoittajana aika elävä klisee. Välillä melkein kuollut. Arvatkaa, onko tämä totta? Muutun kyyhkyseksi ja lentää lekutan kujerrellen taivaan sineen, katoan sinne.

  VastaaPoista
 2. Outous ihmisessä on kuin toinen iho, toisen päälle liimattu. Kuin kutiava ihottuma ihon alla, sinne ei pääse raapimaan vaikka kutittaa. Outous on kuin pesemättömät vaatteet ja tupakalta haiseva suu, vieressä istuvat kavahtavat, vilkuilevat, poistuvat vähin äänin. Outous ei lähde pois vaikka miten pesisi juuriharjalla ja mäntysuovalla. Se on ominaishaju, lemu joka leijuu ylläsi. Outo ihminen on outo itselleenkin. Sitä ihmettelee ja kauhistelee. Että tommonen tosta nyt tuli. Eikö yhtään parempaa, ei niin outoa? Ja outo murehtii outouttaan, etsii toista outoa, mutta ei sellaista löydy. Oudot eivät liiku päivänvalossa, istu kahviloissa, nauti latteja. Outoja on yhtä vaikea löytää kuin yöperhosta päivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa outoa.x) Outous ominaishaju, osuvaa. Ovela oivallus.:)

   Poista
 3. Outoa, ettei linkki toiminut viime viikolla. Kopioin siten postaukseni suoraan tähän:
  Orpo kirjoittaa, koska aikuiset ovat kohdelleet häntä kaltoin lastenkotitaustan vuoksi. Hän haluaa vihdoinkin tulla kuulluksi.
  Hylätyllä on ehkä jokin neurologinen poikkeavuus, josta seuraa sosiaalisia ongelmia ja sanallinen erityislahjakkuus.
  Homo haluaa tietty kirjoittaa soneetin rakastetulleen.
  Juoppo kirjoittaa kännissä kun alkoholi sumentaa estot. Narkkarin luulisi olevan vaikea kirjoittaa, miten hän saa huumepäissään kätensä toimimaan?
  Kuuden ällän tyyppi on kielellisesti lahjakas ja motivoitunut. Sillä saa viisi ällää. Lisäksi hänellä on matemaattinen hahmotuskyky, joten kuudeskin suoritus on kiitettävä.
  Jakomielisen kirjoitukset paljastavat mahdollisesti psykiatrisen hoidon tarpeen. Toivottavasti hän pääsee ja suostuu hoitoon.
  Viimeisten pohdintaan en viitsi käyttää aikaani. Fanaatikko on mölisijä ja muut täysiä kusipäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hurjat humpuuki-humanistit.xD

   Poista
 4. Kirjoitan koska pääni on sekaisin
  eikä sitä varmaan sekään saa järjestykseen
  Mutta kun silmäni ovat vialliset
  Ne näkevät kaiken jonain muuna
  eikä suinkaan niin kuin tavalliset ihmiset näkevät
  Eikä kukaan ymmärrä
  mitä mielessäni liikkuu
  enkä minä tajua
  mitä muiden päässä liikkuu
  Usein tuntuu siltä
  ettei niiden päässä liiku
  muuta kuin silmät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkuuko liikutus, laukkaako lillukka? Hauska runo.xD

   Poista

Liitä kommenttiin:
- haastetekstisi
tai
- linkki oman blogisi haastepostaukseen

Voit mieluusti myös kommentoida muiden osallistujien tekstejä.:)