Ohjeet

maanantai 15. kesäkuuta 2020

Kemisti

Haaste maanantaille 15.6.2020 on nimeltään:

Kemisti

1 kommentti:

  1. Kemisti

    Tunsin Kemistin peruskoulusta lähtien. Hän oli hymyilevä, vitsikäs, maalaispoika – taitava shakin pelaaja. Jo alaluokilta lähtien Kemisti osoittautui matemaattiseksi lahjakkuudeksi. Nimensä hän sai kerran kemian tunnilla osallistuttuaan opettajan kanssa kokeeseen, jossa typpihappo räjäytettiin hallitusti koeputkessa ja kovaääninen paukahdus raikui luokkahuoneessa.
    Kemisti oli lahjakas matematiikassa ja sai matikan kokeissa ylimääräisiä – vaativia – tehtäviä. Välituntisinkin Kemisti selitti luokkakavereilleen erilaisia tilavuuteen, juoksunopeuteen ja geometrisiin ongelmiin liittyviä laskelmia. Hän ei epäröinyt edes nakata jääkiekkoa ilmaan putoamaan täynnä luistelijoita olevalle kentälle, koska piti pienenä todennäköisyytenä, että kiekko putoaisi kenenkään päähän.

    Kemisti ei ollut lahjakas kielissä. Hän pyysi kerran apuani ennen englannin koetta. Ihmettelin, miksi hän kyseli minulta tiettyjen sanojen käännöksiä. Kokeen alettua ymmärsin, että jotakin kieroa oli sattunut: kokeessa esiintyivät kaikki Kemistin minulta kysymät sanat. Yksi oppilaista oli vahtinut opettajien lounassalin ovella sillä aikaa kuin toinen oli hakenut kanslian pöydältä yhden kappaleen spriimonistuskoneella laadituista englannin koepapereista.

    Aikuisena Kemisti pääsi hyvään asemaan suuryritykseen.

    VastaaPoista

Lisää kommenttiin:
- haastetekstisi
tai
- linkki oman blogisi haastepostaukseen

Voit mieluusti myös kommentoida muiden osallistujien tekstejä.:)