maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kuvahaaste

Haaste maanantaille 4.7. on kuva:


5 kommenttia:

 1. Laitan nyt vaihteeksi huonon raapaleeni tänne kommenttiin:

  Pekka ja Siviä olivat lähdössä kierrokselle vanhaan linnaan. Siellä kenties asui kummituksiakin. Linnan aulassa he näkivät kyltin, joka mainosti aikamoista kierrosta! Olisipa siinä kerta kaikkiaan kertomista kotona. Niin Pekka ja Siviä lähtivät katsomaan huoneita, joilla oli erikoisia nimiä: kidutushuone, tyrmä ja tykkitasanne. Kummituksia ei matkan varrella näkynyt laisinkaan. Koko linna sen sijaan näytti todella vanhalta ja massiivisen kiviseltä; se kohosi kohti taivaita torniensa myöten suuren mäen päällä. Tykkiterassilta näkyi alas laaksoon. Ja kas kummaa, siellä talsisteli outo hahmo. Jokin musta olento, mikä näytti hyvin historialliselta. Siviä kaivoi kameransa esiin, mutta juuri silloin hahmo katosi metsän varjoihin. Pariskunta laskeutui linnan kahvilaan.

  VastaaPoista
 2. Kidutushuone olisi pitänyt siivota. Pölyä, villakoiria, verta ja muita eritteitä oli kertynyt niin paljon, että Artoa ahdisti. Kidutusvälineet olivat niin lähmäisiä, että niihin ei tehnyt mieli koskea. Piikkipallot, giljotiinit ja ruoskat olivat verestä tahmeita. Huone ei ollut entisellään. Ei sinne tehnyt mieli kutsua enää ystäviä, vieraista puhumattakaan. Ei ketään voinut kiduttaa, kun pöly kutitti kurkkua ja tuskanhuudahdus päättyi rajuun aivastukseen. Arto ajatteli, että sotku ja sekamelska oli enne. Hän oli menettämässä otettaan, luisumassa jonnekin, mistä ei ollut paluuta. Aika entinen oli poissa ja edessä oli… Niin mitä? Arto ei tiennyt, eikä ollut varma, halusiko tietää. Arto tarttui rättiin ja huokasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kuin meillä kotona.xDxD Mainio tarina.

   Poista
 3. Kuningas Louis eli tuhatneljäsataaluvulla. Pimeätä porukkaa taisi asua ranskanmaalla silloin. Tyrmiin ei päivä paistanut eikä kuu kuumottanut. Valistuksen aika antoi odottaa itseään.
  Jean-Pierre oli työskennellyt museossa 20-vuotiaasta lähtien. Outo nuorukainen hän oli, eipä hänellä ollut yhtään ikäistään ystävää. Vanhempansa eivät häntä ymmärtäneet. Äiti tiuski, kun poika vaan uneksi ja isä oli kärttyinen, kun ei poika kiinnostunut jalkapallosta.
  Eipä Jean-Pierre näyttänyt kärsivän yksinäisyydestä. Hän huolehti museon tiloista pieteetillä. Hänen asiantuntemuksensa ja innostuksensa oli tullut tunnetuksi matkailijoiden keskuudessa. Hän tiesi lähes kaiken keinoista, joilla kansalaisia kidutettiin julman kuninkaan aikana. Tarkasti hän olikin perehtynyt vammoihin, joita kidutusvälineet ja pommit saivat aikaan ihmisen kudoksissa.

  VastaaPoista

Liitä kommenttiin:
- haastetekstisi
tai
- linkki oman blogisi haastepostaukseen

Voit mieluusti myös kommentoida muiden osallistujien tekstejä.:)