maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannusyön taikaa

Haaste maanantaille 27.6.2016 on nimeltään:

Juhannusyön taikaa

7 kommenttia:

 1. Juhannuksena suhisi,
  koivujen latvoissa tuuli,
  ja pieni lisko sihisi,
  se itseään käärmeeksi luuli.
  Ja tapahtui sitten,
  että kun siili tuhisi,
  liskosta tulikin oikea käärme.
  Veteen se mennä luikerteli
  ja vedessä kovaa pulisi.
  Kas miten muuten se uisi?

  VastaaPoista
 2. Se on juhannusyön taika, kun virvatuli välkkyy suonsilmäkkeessä ja paljastaa ikiaikaisen aarteen paikan. Kävele hiljaa tulta kohti, sillä virvatuli juovuttaa ja eksyttää. Katso tarkkaan kohta, jonka alla aarre sijaitsee. Älä kerro paikasta kenellekään. Se on juhannusyön taika, kun saniainen kukkii yöttömässä yössä. Se ken kukkimisen todistaa, elää sata vuotta ja taas sata vuotta. Kieriskele ohrapellossa alastomana niin koet juhannusyön taian. Kurkkaa lähteeseen, jos uskallat. Aivan kuin uudenvuodenyönä, kun äiti sytytti kynttilät palamaan peilipöydällä. Kynttiläkuja syntyi peiliin, synnytti kujan joka jatkui ja jatkui. Kun kurkkasit kujaan, kuka tuijotti kujan päästä takaisin, jostakin kaukaa, niin kaukaa, ettet ollut vielä syntynytkään? Uskalsitko kurkata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmaa.:D Hieno pätkä, olisikin pitänyt hypätä lähellä sijaitsevaan peltoon yöllä alasti niin ehkä olisi välttynyt flunssalta.x) Tai sitten olisin saanut keuhkokuumeen.xD

   Poista
 3. Kun juhannusaattona kiertää seitsemässä baarissa ja sen jälkeen katsoo yöllä vessanpönttöön, saa tietää kohtalonsa. Reiska oli toteuttanut taian alkuosaa antaumuksella. Yöllä Reiskan silmien edessä levittäytyi vessanpöntön seinämien värikäs maisema, jossa sekoittuivat oluenruskea, camparinpunainen, joukko värikkäitä drinkkejä, sekä grilliltä ostetun hampurilaisen epämääräisen väriset kokkareet. Juhannustaian tehtyään Reiska sammui. Aamulla hän heräsi pää kipeänä. Tänään hän tilaisi krapulapitsan ja ottaisi aurinkoa parvekkeella kunhan ensiksi hakisi lähikaupasta muutaman loiventavan. Taivaalle kiitos vapaammista aukioloajoista. Samalla toinen kohmelon riivaama oli hypännyt autoonsa ja kaahasi kohti lähikauppaa. Kun Reiska astui suojatielle, asfaltille levisi jotain, mikä muistutti kovasti sitä samaa kirjavuutta, minkä hän oli nähnyt yöllä vessanpöntössä.

  VastaaPoista

Liitä kommenttiin:
- haastetekstisi
tai
- linkki oman blogisi haastepostaukseen

Voit mieluusti myös kommentoida muiden osallistujien tekstejä.:)