maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kreikkalainen tragedia

Haaste maanantaille 10.4.2017 on nimeltään:

Kreikkalainen tragedia

4 kommenttia:

 1. Olipa kerran kauan sitten herra nimeltä Aristoteles, jota kutsuttiin nimellä Aristo. Hän lähti pitkälle matkalle Kreikasta, jossa asui Ateena-nimisessä kaupungissa. Aristo purjehti pitkin meriä ja vaelsi maita ja mantuja, kunnes tuli kauas äärimmäiseen pohjoiseen, missä aurinko paistoi koko kesäyön. Hyttyset pureskelivat herra Aristoa niin, että hän rupesi kärsimään verenhukasta. Ei mennyt kauaakaan, kun Aristo makasi vuoteenomana. Siinä kesti koko kesä, sitten loppujen lopuksi verenhukka parani. Aristo lähti purjehtimaan takaisin kohti Ateenaa, koska ei pitänyt pohjoisen hyttysistä lainkaan. Meni siinä päivä ja yö, montakin. Tuli syksy ja myrsky puhkesi. Aallot löivät laivan kannen yli ja niin Aristo huuhtoutui mereen ja hukkui.

  VastaaPoista
 2. Traaginen matka Aristolla.

  VastaaPoista
 3. Kreikan taloustilanne on tunnetusti huono. Syy asiain traagiseen tilaan on perimätiedon mukaan liika sekaantuminen pohjoisempien maiden asioihin. Erään kuuluisan tutkimusmatkailijan aikoinaan kerrotaan todenneen, että siellä asuu vain verenimijöitä. Jos ne jotain vahingossa antavat, niin kiskovat korkojen kanssa takaisin. Ei pitäisi edes sylkäistä siihen suuntaan, saati käydä siellä, ja kaikkein vähiten kesällä tai syksyllä.
  Nuori parlamentaarikkoehdokas mietti tätä kirjoittaessaan puhetta kansalle. Siitä tulisi palopuhe, joka vetoaisi myös vanhempaan väkeen, ja siksi hän uskoi perimätiedon vetämisen mukaan olevan hyvä idea. Mutta mitä enemmän hän tekstiään työsti, sitä enemmän häntä alkoi epäilyttää oma touhunsa. Valituksi tullessaan hänen pitäisi heti matkustaa huippukokoukseen Jäämeren rannalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäämeren rannalle matkustaminen kuulostaa todella traagiselta uhkakuvalta.:( Voi parlamentaarikkoehdokas-parkaa!

   Poista

Liitä kommenttiin:
- haastetekstisi
tai
- linkki oman blogisi haastepostaukseen

Voit mieluusti myös kommentoida muiden osallistujien tekstejä.:)